Kakao puter organski 100g
Vreme isporuke od 1 do 2 radna dana (zavisi do koliko sati poručite).
Vraćamo novac ako niste zadovoljni.
Kakao puter je masnoća koja se dobija iz kakao zrna i zajedno sa kakao prahom čini osnovu cokolade. Karakteriše ga velika stabilnost (nije podložan užegnuću tokom 2-5 godina), kao i laka svarljivost. Na sobnoj temperaturi kakao puter je u cvstom stanju, a iznad 35°C počinje da se topi. Kakao puter ima visok nivo moćnih antioksidanasa i značajan je izvor vitamina E. S obzirom da ne sadrži holesterol niti trans masti odlična je alternativa životinjskim mastima ili ranisanim biljnim uljima. Ima prijatnu, čokoladnu aromu.
Upotreba: Koristi se kao puter pri izradi čokolade i drugih poslastica. Može se pomešati sa kakao prahom ili dodati u smutije i frape. Odlično je sredstvo za negu i hidrataciju kože, zadržava vlažnost i koži daje sjaj, a posebno je pogodan kao krema za sunčanje (za preplanuli ten) ili za oporavak kože nakon sunčanja. Može se nanositi i na kosu, sprečava pucanje i hrani kosu. Ukoliko se koristi kao krema dovoljno ga je otopiti u malo vruće vode ili jednostavno ostaviti na suncu da omekša.