Ukusni i neodoljivi ali mislim da im je poseban šmek dao začin za medenjake u kombinaciji sa novim Panela organskim šećerom.
Potrebno je
- 350 g brašna
- 1 jaje
- 170 g panela šećera
- 80 g meda
- 100 g maslaca
- 1 kašičica začina za medenjake
- 1/2 kašičice sode bikarbone
- Na vrh noža praška za pecivo
- 1/2 kašičice soli
- Par kapi limunovog soka
Za glazuru:
- 1 belance
- 150 g šećera u prahu
- Par kapi limunovog soka.
Priprema
- Na umerenoj vatri sjedinite šećer, maslac i med pa dobijenu smesu promešajte sa svim ostalim sastojcima.
- Umesite testo i ohladite ga u frižideru na sat vremena pre razvijanja.
- Hladno testo premeste još jednom, razvijte na debljinu 5 mm.
- Kalupom vadite medenjake, stavite u pleh preko pek papira i pecite na 180 stepeni nekih 10-15 minuta u zavisnosti od jačine rerne.
- Ostavite ih da se skroz ohlade pre ukrašavanja.
Za glazuru umutite na pari belanca sa šećerom pa pred kraj dodajte par kapi limuna. Masa treba da bude lepljiva i ne mnogo retka.
Možete dodati boje po izboru, mi smo i to ostavili za sledeću turu.
Autor recepta i fotografija: Jasmina Kovarbašić IG @pratitemezaviserecepata