Ukusna i neodoljiva Čoko-panela torta sa višnjama u kombinaciji sa novim Panela organskim trščanim šećerom.
Potrebno vam je:
*korica
- 300 g integralnog mlevenog keksa
- 150 g mlevenih oraha (ili lešnika)
- 125 g istopljenog maslaca
- Nekoliko kašika kokosovog mleka (ili običnog ako nemate kokosovo)
Izmešajte sve sastojke pa utapkajte u kalup prečnika 24 cm. Odložite u frižider dok pripremate fil.
*fil
- 500 g krem sira
- 3 pune kašike kisele pavlake
- 120 g @superfood.rs panela šećera
- 3-4 kašike organskog kakaa
- 1 kašičica arome vanile
- 300 ml slatke pavlake
- 1 kesica želatina
- Višnje (koristila sam zamrznute) u količini kojoj želite, kod mene je to bilo oko pola velike šolje npr
Izmešajte sir pavlaku, šećer i aromu vanile (ručno) pa dodajte kakao i sve dobro sjedinite.
Slatku pavlaku posebno čvrsto umutite i mikserom sjedinite sa ostalim filom.
Želatin razmutite u malo vode, ostavite da nabubri pa ga ugrejte dok ne dođe u tečno stanje.
U vruć želatin dodati kašiku-dve fila, dobro izmešajte da nema grudvica i potom ga mikserom umešajte u fil.
Prelijte preko korice, ostavite par sati u frižideru i pripremite ganaš.
*ganaš
- 200 ml slatke pavlake
- 200 g čokolade za kuvanje
Na umerenoj vatri ugrejte pavlaku i čokoladu, pazite da ne proključa.
Kada se prohladi prelijte preko fila.
Ukrastite po želji.
Autor recepta i fotografija: Jasmina Kovarbašić IG @pratitemezaviserecepata