
2 šolje ovsenih pahuljica (šolja od 200 ml)
1 šolja izgnječene banane (2 banane srednje veličine)
2 kašike kokosovog šećera
2 kašike susama
1 kašika mlevenog lana
cimet, džem, kikiriki puter, voće po želji
Sameljite ovsene pahuljice. Po želji možete jedan deo samleti a ostaviti nekoliko kašika celih pahuljica. Pomešajte pahuljice sa izgnječenom bananom, dodajte kokosov šećer, semenke i cimet. Sve lepo promešajte da se sjedine sastojci. Zagrejte rernu. Na pleh obložen papirom za pečenje vadite kašikom za sladoled ili običnom kašikom pripremljenu smesu. U sredini svakog kolačića napravite malo udubljenje i stavite džem, kikiriki puter ili komadić omiljenog voća (jabuke, kruške, breskve, šljive). Stavite u zagrejanu rernu i pecite 10-12 min dok kolačići ne dobiju zlatnu boju. Kada se ispeku izvadite ih iz rerne i ostavite u plehu dok se sasvim ne ohlade a zatim izvadite. Od ove količine ispadne 10-12 kolačića.
Zasitni i ukusni, zgodni za poneti. Možete ih pripremiti za užinu na poslu ili spremiti deci za užinu u školi.
Preporuka za dijabetičare: Smanjiti količinu kokosovog šećera na jednu kašiku.