Kanapei od kozjeg sira, brusnica i oraha za 8 osoba (24 komada). Sastojci: 24 polovine jezgra oraha (oko 3/4 šolje), 4 kašičice maslinovog ulja, 1/8 kašičice mlevenog cimeta, so i biber, 24 tanke kriške integralnog hleba, 240g kozjeg sira, 1/2 šolje suvih brusnica, 1 kašičica majčine dušice.
Priprema
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Ispecite orahe prelivene 1 kašičicom maslinovog ulja, cimetom, solju i biberom. Pecite 4-6 minuta dok ne dobiju zlatnožutu boju, pa ih ostavite da se ohlade. U isti pleh stavite integralni hleb, prelijte sa preostale 3 kašičice ulja, posolite i pobiberite, pa pecite 10-15 minuta, da se blago prepeče. Ostavite hleb da se ohladi. U međuvremenu, u činiji pomešajte sir i 2 kašike vode. Mutite dok ne dobijete glatku masu. Dodajte brusnice i majčinu dušicu. Rasporedite kozji sir na kriške hleba, pa na svaku stavite orah i pospite majčinom dušicom.
Napomena
Kozji sir sa brusnicama i majčinom dušicom možete da napravite jedan dan ranije i da ovu mešavinu držite u frižideru. Prepečeni orasi, na sobnoj temperaturi, takođe mogu da stoje jedan dan.
Recept preuzet iz broja 35 časopisa Hrana kao lek