Za ovaj ukusan i zdrav slatkiš bez glutena, zgodan za doručak, potrebno vam je: šolja bademovog brašna, 1/4 šolje kuvane bundeve, izgnječene...
... 3 jajeta, 3 kašike javorovog sirupa, 1/2 kašičice vanile, 1/2 kašičice cimeta, kašičica praška za pecivo, prstohvat morske soli.
Za fil: 2 kašike putera, 1/4 šolje kokosovog šećera, dobro izmešati
Za glazuru: 1/2 šolje organskog šećera od šećerne trske u prahu, kašika mleka, 1/4 kašičice cimeta.
Priprema
Zagrejte rernu na 175oC. U činiji pomešajte brašno, prašak za pecivo i so. Dodajte jaja, izgnječenu bundevu i sve dobro izmešajte. Umešajte javorov sirup i vanilu. Mešavinu uspite u modle za mafine, skoro do samog vrha. U sredinu svake modle ubacite kašiku fila. Pecite u rerni 15-20 minuta, ili dok čačkalica koju zabodete u mafin ne izađe čista. Izvadite iz rerne
Šećer, mleko i cimet umutite u posebnoj činiji da dobijete glazuru pa njome prelijte mafine.
Izvor: zdravahrana.com